«Гроші є мої і наші» – саме таким лозунгом керується влада під час пандемії

У той час, як люди збиваються з ніг, прагнучи убезпечити себе, волонтери закликають рятувати медиків перевіреним способом «з миру по нитці – голому сорочка», а багатії напрацьовують собі авторитети, несподівано спливає на поверхню один дуже цікавий факт. Виявляється, гроші у влади все-таки є. Це – кошти обласних бюджетів, які владні мужі кладуть на депозити з метою отримання відсотків, і це – наші з вами гроші, які ми віддаємо державі у вигляді податків. У мирний і спокійний час у цьому немає нічого поганого, адже гроші повинні працювати.

Так от, згідно з інформацією на 01.04.2020, залишки на депозитних рахунках Київської області становили 329 млн 447 тисяч гривень, а в цілому по Україні ця сума перевищує 8 млрд грн. З нульовими показниками виявилися лише Херсонська та Миколаївська області.

Виникає питання до всіх, хто керує містами, районами, областями: у вас совість є? Як можна думати про майбутні «розпили» відсотків, якщо ваші громадяни стали з голими руками перед небезпекою? Невже фінансові інтереси настільки сильні, що ви не можете поступитися ними і проявити ініціативу у страхуванні тих же медиків, продавців супермаркетів, водіїв «швидких» чи збільшити їхні фінансові винагороди? Та й для малого бізнесу, який щомісяця наповнює бюджет своїми внесками, теж можна було б оголосити 1-2-місячні податкові канікули! Ідеальним рішенням для таких форс-мажорних ситуацій могло б стати створення стабілізаційних фондів при формуванні місцевих бюджетів, і використання цих коштів у разі нагальної потреби.

Але ж ні! Чомусь влада думає, що гроші, які ми їм сплатили, стали їхніми, і ховає їх від людей! Ви помиляєтеся, шановні. Це – людське! А ваша ницість просто вже зашкалює.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *